Skip to content

 

ms_diaplogo

Aangenaam kennismaken …

Wie is Mense Selles

Ik ben geboren op een boerderij aan de Zwartendijk in het buitengebied van Kampen. Diverse middelbare en hogere opleidingen waren de basis voor mijn werk buiten in de polders. Eerst bij de Heidemaatschappij en later bij het waterschap IJsseldelta en Groot Salland.

Mijn grote hobby’s waren en zijn tekenen, foto’s en films maken.
Van 2005 tot 2008 heb ik aquarellessen gevolgd bij Quintus – centrum voor Kunst en Kunsteducatie – in Kampen met als docent de joodse kunstenaar Marc de Klijn.

Hierna hebben we met een aantal schilders elders het aquarelleren voortgezet. De techniek hiervan ontwikkelen we verder met behulp van gastdocenten. Huidig docent is Willem Bultman uit Oldebroek.

Hollandse luchten

Eén van de boeiendste onderwerpen vind ik toch wel de wolken boven het landschap. Wolken zijn geen moment dezelfde, altijd in beweging en aan verandering onderhevig. Bij zonsopkomst of ondergang kan er een kleurenspel ontstaan die je niet bedenken kunt. Wolken ademen mee met de seizoenen in vorm en kleur.

Een enkele keer waag ik me ook aan abstract. Dat is dan een ontlading voor mijn geest en hoofd.
De vrijheid om geheel “vrij” te schilderen komt steeds meer naar voren in een grotere vrijheid van vorm, kleur en compositie. Balancerend op de grens tussen figuratief en abstract.

M Selles oud